مهارت های ارتباطی در خانواده و اجتماع

مهارت های ارتباطی
آنچه در این مقاله می خوانید:

شاید این موقعیت را تجربه کرده باشید که قادر به بیان صحیح احساسات خود را به دیگران نبوده‌اید. در بسیاری از این موارد داشتن مهارت‌های ارتباطی ضعیف باعث آن شده است. افراد زیادی هستند که تمایل به درک یکدیگر دارند، اما قادر به ابراز وجود خود در بین جمع نیستند. به‌همین‌دلیل بهبود مهارت ارتباطی که از مهم ترین مهارت های زندگی است، می‌تواند نقش مهمی را در پیشرفت و توسعه فردی داشته باشد.

آگاهی یافتن از بهبود و انواع مهارت‌های ارتباطی می‌تواند به شما راه‌های مناسبی را برای برقراری ارتباط نشان دهد. اگر به‌دنبال موفقیت در اجتماع و کسب روابط موفق هستید، حتما با ما همراه شوید.

 

مهارت ارتباطی چیست؟

وقتی در تلاش هستید که به دیگران نظرات خود را بگویید و در بحث‌ها شرکت کنید، نیاز به مهارتی دارید. اگر مهارت ارتباطی را بتوانید درست استفاده کنید، نتایج بهتری را به‌دست خواهید آورد. از طرفی این مهارت نیازمند بهره گرفتن از توانایی شنیدن و همدلی است. در صورتی‌که قادر نیستید در ادامه صحبت‌های دیگران شرکت کنید، نقصی در مهارت‌های خود دارید.

در واقع تلاش برای درمان مهارت ارتباطی باعث خواهد شد تا شما شرایط بهتری را در جامعه لمس کنید. به‌همین‌دلیل بیان کردن هر نوع صحبتی که به رشد اجتماعی شما کمک کند می‌تواند در بهبود مهارت ارتباطی موثر باشد. توانایی برای جلب نظر دیگران هنگام صحبت کردن نيازمند آموزش است. در واقع زمانی‌که قصد دارید، انواع ارتباطات را در زندگی تجربه کنید با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شوید. در نتیجه برای رفع کردن این موانع و درگیری‌های ذهنی نیازمند تمرین خواهید بود.

هر زمانی‌که دریافت شما از صحبت‌های دیگران درست باشد، یعنی مهارت ارتباطی قوی دارید. برای این‌که به چنین موقعیتی دست یابید، نیاز است که تغییرات زیادی را در رفتارهای خود ایجاد کنید. به‌علاوه هر گردهمایی موقعیتی را ایجاد خواهد کرد که به بهبود مهارت ارتباطی کمک زیادی می‌کند.

 راه‌های مختلف در بهبود مهارت ارتباطی
امتحان کردن راه‌های مختلف در بهبود مهارت ارتباطی نیز موثر است.

پیشنهاد مطالعه:

مهارت خودشناسی چیست؟

رایج ترین مهارت های توسعه فردی

 

مهارت های ارتباطی در خانواده

اولین ارتباطی که هر فردی در زندگی با آن روبه‌رو خواهد شد، خانواده است. اگر در محیط خانواده فرزندان شما بتوانند به‌درستی ارتباط برقرار کنند، احتمال داشتن مهارت مناسب در جامعه نیز وجود دارد. در بسیاری از خانواده‌ها مشکلات موجود در بین والدین مانعی برای کسب توانایی برقراری ارتباط با دیگران می‌شود. به‌همین‌دلیل همیشه آموزش برای ارائه مهارت ارتباطی در چنین محیطی از اهمیت زیادی برخوردار است.

روش‌های تبادل اطلاعات در بین اعضای خانواده نشان‌دهنده میزان مهارت ارتباطی سالمی است که وجود دارد. وقتی بتوانید اشتباهات ارتباطی را در خانواده شناسایی کنید در جامعه نیز قطعا با مشکلات کمتری مواجه خواهید شد. بسیاری از استعدادهای افراد تا زمانی‌که در جامعه قرار نگرفته‌اند در بین اعضای خانواده مشخص می‌شود. در صورتی‌که والدین توجه کافی را در این زمینه داشته باشند، بهبود مهارت ارتباطی اتفاق می‌افتد.

بیان کردن صحیح جملات و یاد گرفتن این‌که در چه زمانی باید نظرات مخالف را بیان کرد، بسیار اهمیت دارد. در واقع شیوه‌های اظهار‌نظر کردن مستقیم و غیرمستقیم را خیلی سریع یاد خواهید گرفت. بسیاری از کودکان به‌دلیل برخوردهای نامناسب والدین قادر به بیان کردن خواسته‌هایشان نیستند. چنین افرادی در جامعه نیز نمی‌توانند از حقوق خود دفاع کنند و دچار مشکلات زیادی خواهند شد.

مهارت ارتباطی در خانواده
خانواده شاید مهم‌ترین نقش را در مهارت ارتباطی داشته باشد.

تکنیک های بهبود مهارت ارتباطی در کودکان

هر موضوعی که با کودکان در ارتباط باشد نیاز به تلاش و دقت بیشتری دارد؛ زیرا کودک آسیب‌پذیرتر است. پیشرفت و تغییر سبک زندگی باعث می‌شود تا کودکان خیلی زودتر از دوران تحصیل وارد اجتماع شوند. در واقع رفتن به کلاس‌‌های مختلف و آموزش دیدن مهارت‌ها این نیاز را ایجاد می‌کند که بهبود مهارت ارتباطی در کودکان را اهمیت دهیم.

اگر بتوانید اطلاعات و آگاهی خود را نسبت به مهارت های زندگی کودکان بالا ببرید می‌توانید در این زمینه موفق عمل کنید. برای ابراز کردن نظرات خود با کودکان به بحثی که نتیجه نمی‌‌دهد، ادامه ندهید؛ زیرا بی‌فایده است. در زمینه بهبود مهارت ارتباطی نکاتی هستند که نیاز به تامل بیشتری دارند.

  • تشویق کردن کودکان برای ابراز عقاید و تایید کردن آن‌ها
  • گوش دادن با دقت به صحبت‌های کودکان در جمع
  • ایجاد کردن شرایطی برای ابراز نظرهای متنوع در زمینه‌های مختلف
  • مخالف نکردن در شرکت نمودن برای بازی‌های گروهی با کودکان
  • ایجاد فرصت برای کودکان در هنگام جمله‌سازی در جمع
  • هم‌صحبت شدن با کودکان در موضوعات مختلف
  • هم‌فکری و خواندن مطالب متنوع به‌همراه کودکان
  • تقویت کردن مهارت‌هایی مانند ابراز وجود در شرایط مختلف
  • کمک به تقویت اعتماد و عزت نفس در بیان عقاید

این روش‌ها در بسیاری مواقع بسیار کمک‌کننده هستند و باعث موفقیت مهارت‌های ارتباطی خواهند شد. اگر به‌درستی بتوانید برای کودکان خود محیط رشد را فراهم کنید، روابط اجتماعی آن‌ها بهتر می‌شود. در واقع کودکانی که از بیان نظرات خود خجالت می‌کشند و انتظار توبیخ شده را دارند، خانواده حامی نداشته‌اند.

مهارت ارتباطی در کودکان
وقتی کودک بتواند مهارت ارتباطی را کسب کند، کمتر دچار مشکل خواهد شد.

مهارت های ارتباطی اجتماعی

در جمعی قرار دارید و متوجه می‌شوید که فردی نمی‌تواند به‌درستی نظراتش را بیان کند. شاید به این موارد زیاد برخورد داشته باشید و از این شرایط ناراحت شوید. در واقع ضعفی که افراد با آن مواجه هستند می‌تواند مانعی برای رسیدن به بهترین جایگاه اجتماعی شود. افراد زیادی به‌دلیل اعتماد به‌نفس نداشتن فرصت‌های زیادی را در زندگی از دست می‌دهند. دلیل این اتفاقات اهمیت ندادن به مهارت ارتباطی است.

وقتی نتوانید در زمان مناسب به درمان مهارت ارتباطی بپردازید، قطعا هزینه‌های سنگینی را در آینده پرداخت می‌کنید. به‌همین‌دلیل تمرین کردن و به چالش کشیدن خود در ایجاد یک ارتباط می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. شناخت و درک از روابط اجتماعی می‌تواند باعث گردد که به مهارت ارتباطی در این زمینه راحت‌تر دست یابید.

دوره کوچینگ زندگی تواند به ارتقای مهارت های ارتباطی شما بسیار کمک کند.

مهارت ارتباطی در اجتماع
برخی از شیوه‌های درمان مهارت ارتباطی در اجتماع موثر عمل خواهد کرد.

زمانی‌که قادر نیستید، خیلی راحت مخالف کنید یا نظرات خود را به دیگران بگویید، مهارت ارتباطی شما هنوز به تمرین نیاز دارد. اگر بتوانید زمان بیشتری را در بهبود مهارت ارتباطی خود صرف کنید، مشکلات کمتری در درک کردن دیگران خواهید داشت. به‌همین‌دلیل درمان مهارت ارتباطی این امکان را برای شما ایجاد می‌‌کند تا رضایت بیشتری از حضور در اجتماع داشته باشید.

حضور یافتن در جمع‌های بزرگ باعث می‌شود تا زمینه‌های بهبود مهارت ارتباطی برای شما فراهم شود. در نتیجه انتقال افکار و ایده‌های خود را به‌راحتی می‌توانید انجام دهید. اگر مهارت‌های اجتماعی برای داشتن ارتباطات مطلوب‌تر را اهمیت ندهید، دامنه ارتباطی محدودی را خواهید داشت. در شرایطی که علاقه به حضور در جمعی را ندارید با مهارت ارتباطی می‌توانید خیلی راحت از آن اجتناب کنید. همچنین دوری کردن ‌از ارتباطات اجتماعی با برخی از افراد را خیلی مودبانه می‌توانید انجام دهید.

 

دوره های روانشناسی مرتبط دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران:

دوره توسعه مهارت های فردی

آشنایی با تکنیک‌های ذهن آگاهی

دوره درمان شناختی رفتاری CBT

 

مهارت ارتباطی برای موفقیت در زندگی اجتماعی
برای وارد شدن در اجتماع و موفقیت کسب کردن، داشتن مهارت ارتباطی ضروری است.

مهارت های ارتباطی مدیران

سازمان‌ها نیز برای بهبود عملکرد کلی نیازمند ارتباطات سالم در بین اعضا هستند. همین موضوع تاثیرات زیادی را در ارائه ایده‌های جدید ایجاد خواهد کرد. وقتی مدیران بتوانند ارتباطات مناسبی را در کار داشته باشند، بسیاری از کم‌کاری‌ها و نارضایتی کارکنان به‌وجود نخواهد آمد. شاید برای هر سازمانی مهم‌ترین بخش برای پیشرفت کردن وجود ارتباطات سالم در مدیران است.

در واقع این‌که مدیران در چه زمانی اقدام به تغییرات در برنامه کاری را انجام دهند، مهم است. بسیاری از پیشرفت‌های امروزه در سازمان را می‌توانید از مهارت ارتباطی مدیران آن متوجه شوید. وقتی در یک سازمان روابط بالادستی و پایین‌دستی در یک شرایط مطلوب و نرمالی باشد، تغییرات موثر اتفاق خواهد افتاد. مهارت‌هایی که مدیران با داشتن آن‌ها می‌توانند خیلی راحت‌تر کارکنان و مسائل موجود را کنترل کنند را در ادامه آورده‌ایم.

  • بیان صریح و صادقانه موضوعات در جلسات
  • اهمیت دادن و توجه کردن به موضوعات از دید دیگران
  • هیجانات و شوق را در جمع افزایش دادن
  • میزان و تن صدای نرمالی را در جمع داشتن
  • سعی در بیان نکردن موارد ناراحت‌کننده از دید دیگران
  • نشان ندادن موضوعات بزرگ‌تر از آنچه هست.

مهارت‌هایی که مدیران در سازمان پیاده می‌کنند، تاثیرات زیادی را در بهبود روابط کاری دارد. در واقع تنش و درگیری در اجرای وظایف در طول و عرض روابط سازمانی کمتر اتفاق خواهد افتاد. بسیاری از موضوعات در تصمیمات مدیریتی می‌توانند نتایج نهایی کار را تا حد زیادی بهبود دهند. به‌همین‌دلیل هر سازمانی باید در صورت نیاز به درمان مهارت ارتباطی مدیران خود بپردازد.

بیشتر بخوانید:

هرم مهارت های مدیریت کسب و کار

انواع مهارت های نرم و سخت مدیریتی

مهارت‌های ارتباطی برای مدیران
مهارت‌های ارتباطی برای مدیران به پیشرفت کاری کمک زیادی می‌کند.

سخن آخر

مهارت‌هایی که در زندگی شخصی و کاری باعث موفقیت بیشتر شما می‌شوند را جدی بگیرید. در بسیاری مواقع تلاش برای بهبود مهارت ارتباطی می‌تواند راه‌ موفقیت را برای شما باز کند. این مهارت تمامی جوانب زندگی را تحت پوشش خود دارد. به‌همین‌دلیل شما باید بتوانید مهارت ارتباطی را تا حد مطلوبی درمان کنید. این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که هر جمعی نیاز به شیوه رفتار کردن و بیان نظرات خود را می‌طلبد.

شما برای این‌که بتوانید راه مناسبی را در داشتن مهارت ارتباطی پیدا کنید، بهتر است با مشاوران سایت صحبت کنید. اطلاعاتی که کارشناسان مجرب در زمینه درمان مهارت ارتباطی ارائه می‌کنند، بسیار مفید خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید:

مهارت خودآگاهی

مهارت حل مسئله

مهارت کنترل هیجان

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها